Jaloezieën

Wat is een jaloezie?

Aluminium Jaloezie Solide Zonwering

Aluminium Jaloezie

Een jaloezie is een type zonwering dat bestaat uit een systeem van lamellen (hout of aluminium) die boven elkaar in een bandconstructie liggen en zowel naar binnen als naar buiten 180 graden kunnen draaien.

Wat is mogelijk met jaloezieën?

Er zijn jaloezieën met houten lamellen en er zijn jaloezieën met aluminium lamellen. Jaloezieën met houten lamellen zijn te bestellen met een lamelbreedte van 25, 35 en 50 mm en aluminium lamellen zijn leverbaar in breedtes van 16, 25, 35 en 50 mm.
Beide typen kunnen in diverse kleuren geleverd worden. Zowel de lamel (horizontaal) als de draagband (verticaal) kunnen in een contrasterende kleur besteld worden.

Een aluminium lamel is sterk, heeft een strakke vormgeving en oogt eigentijds. Door de gespoten laklaag is de lamel goed afneembaar. De houten jaloezie is warm en sfeervol en maakt een ruimte om te genieten. De kwaliteit van het hout is goed zodat ze zonder krom te staan perfect boven een radiator kunnen worden gehangen. De kopse kanten van de lamellen zijn voorzien van een extra laklaag waardoor indringen van vocht wordt tegengegaan.

Hoe werkt een jaloezie?

De rail van de jaloezie kan ‘in’ of ‘op’ het kozijn worden gemonteerd, rechtstreeks of hangend aan verlengsteunen. De jaloezie kan door een trekkoord of motorisch worden opgetrokken en neergelaten. Door het instellen van de lamelstand kunt u naar keuze uw eigen lichtstand regelen: dat maakt de jaloezie zo compleet!

 


 

Neem contact op!

Meer weten over jaloeziën? Zoekt u een geschikte jaloezie voor uw raam? Neem contact met Solide op en kom langs!

Contact