Plisségordijnen

Wat is een plisségordijn?

Een plisségordijn is een gordijn samengesteld uit ‘in plooien gevouwen’ polyester stoffen dat langs een geleidesysteem in de opening van een raam of deur kan worden bevestigd.

Welke mogelijkheden zijn er?

Een plisségordijn is een mix tussen een jaloezie en een gordijn en bestaat uit één stuk stof.

  • De enkele plissé is er vooral voor de decoratie en is verkrijgbaar in verduisterende, transparante of gemetalliseerde stoffen.
  • De dubbele plissé, ook wel duette genoemd is een plisségordijn dat een dubbele harmonicawerking heeft en speciaal geadviseerd wordt voor zijn warmte-controlerende functie. De luchtkoker tussen de beide plissés zorgt voor een isolerende werking, lekker voor het behoud van warmte binnenshuis in de winter en draaglijk voor de verkoeling binnenshuis in de zomer.

Hoe werkt een plisségordijn?

De zigzagvorm, ook wel harmonica genoemd, is van boven naar beneden of van beneden naar boven te sturen. Dit is één van de voordelen van een plisségordijn ten opzichte van de andere vormen van raamdecoratie. Het is mogelijk om verschillende delen van het raam of kozijn te blinderen, mooi voor de privacy dus. Ook kunnen plisségordijnen schuin worden bevestigd door middel van een geleidekoord dat gespannen staat tussen de rail aan de bovenkant en tussen de bevestigingsogen aan de onderkant van het raam of kozijn. Dit maakt een plisségordijn ook geschikt voor dakramen, tuimelramen en serreplafonds.


 

Neem contact op!

Meer weten over plisségordijnen? Zoekt u een geschikt plisségordijn voor uw huis? Neem contact met Solide op en kom langs!

Contact