Rolluiken: duurzaam en betrouwbaar

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een type zonwering dat compleet vervaardigd is uit aluminium. Een rolluik heeft een cassette (bovenkast) waarin lamellen opgerold zitten. Bij een open stand zitten de lamellen veilig opgeborgen in de cassette. In een half gesloten stand is het mogelijk om de ruimte te ventileren door de speciale openingen tussen de lamellen. Bij een gesloten stand zijn de lamellen in de geleiders naar beneden afgerold waarbij er een bedekking optreedt voor een bepaalde opening in de gevel zoals raam of deur.

Rolluik RV40 van SolideWaar dient een rolluik voor? 

Om te zorgen voor een optimaal comfort heeft een rolluik een paar belangrijke eigenschappen. De belangrijkste is het lichtdicht afsluiten van ramen of deuren. In de uiterst gesloten stand zorgt een rolluik voor een volledig verduisterend vermogen.

Daarnaast heeft een rolluik nog drie belangrijke voordelen:

  1. Geluidsarm (geluiden vanuit de buitenomgeving worden beter tegengehouden)
  2. Warmte-isolerend (het zorgt voor een extra warmte-comfort binnenshuis)
  3. Inbraakvertragend (beveiliging d.m.v. metaal pantser)

 

Hoe werkt een rolluik?

Een rolluik bestaat uit metalen lamellen (geprofileerde strippen) die verbonden zijn en daardoor een soepel geheel vormen dat oprolbaar is. Rolluiken kunnen op twee manieren bediend worden namelijk met de hand (bandbediening) en elektrisch (buismotor) via wandschakelaar of afstandsbediening. Wij vertegenwoordigen het zeer bekende merk Somfy in al onze rolluiken.

Let op: Volgens de berekening van de Comfie & Pleïade methode wordt de maximumtemperatuur door het gebruik van rolluiken in warme omstandigheden verlaagd met 6 graden! Bron: Rapport ES-SO ‘Zonwering voor energiezuinige gebouwen’

Neem contact op!

Meer weten over rolluiken? Zoekt u een geschikte rolluik voor uw huis? Neem contact met Solide op en kom langs!

Contact