Screens: Duurzaam doek in uw tuin

Ritsscreen Raamdecoratie van SolideWat is een screen?

Een zipscreen, ook wel ritsscreen of windscreen genoemd, is een screen waarvan het doek doormiddel van een rits in de geleiders vast zit. Hierdoor hangt het doek ook bij stevige wind strak en voorkomt dat het gaat klapperen tegen het raam. Dit klapperen uit zich in het heen en weer bewegen van het doek en in het klapperen van de aluminium onderbalk in de geleider. Vooral bij dakkapellen is het raadzaam een zipscreen aan te schaffen (ten opzichte van een gewoon screen) vanwege een betere duurzaamheid (het waait vrijwel altijd op het dak). Ook bij andere moeilijk bereikbare plaatsen is een zipscreen een betere optie.

Hoe werkt een screen?

Het doek van de screen is gemaakt van glasvezel, voor de sterkte. Daar omheen zit een kuntstofcoating die de screen bestand maakt tegen iedere weerssituatie. De cassette en de geleiders zijn vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium. In de geleiders zit een kunststof strip die de rits op zijn plaats houdt.

Het is aanbevelenswaardig om de screen elektrisch aan te laten sturen door een buismotor. Dit betekent voor u een meer eenvoudige en flexibele bediening door middel van een afstandsbediening.

Voordelen van een zipscreen

  • Hoge duurzaamheid
  • Strakke geleiding door een aan het doek vastgenaaide ‘rits’
  • Montage parallel aan de gevel, op het kozijn of op de muur

Het is ook mogelijk om een ‘gewoon screen’ bij ons aan te schaffen. Het voordeel van een gewoon screen ten opzichte van een zipscreen is dat het een goedkopere oplossing is. Wij wensen een volledige tevredenheid van u als gewaardeerde klant.

Neem contact op!

Meer weten over screens? Zoekt u een geschikt screen voor uw huis? Neem contact met Solide op en kom langs!

Contact