Vouwgordijnen

Vouwgordijnen (Raamdecoratie) - Solide Zonwering ApeldoornWat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn is een gordijnstof die door middel van een systeem opgetrokken en neergelaten kan worden waardoor er vouwen ontstaan.

Welke vouwgordijnen zijn er?

Het is mogelijk om te kiezen voor een vouwgordijn mét of zonder aanwezigheid van baleinen. Wanneer u kiest voor een vouwgordijn met baleinen dan ontstaan er horizontale strepen waar de baleinen (dunne latten) achter zitten. De vouwen stapelen dan op.

Vindt u een systeem zonder baleinen mooier dan kiest u voor een gordijn voorzien van verticale stiknaden die bij het optrekken ontstaan door het band achter de naden. De naden stapelen zich op en er is een licht ‘golvend’ effect waarneembaar.

Het vouwgordijn kan in diverse kleuren geleverd worden en is altijd op maat te bestellen. Wij adviseren om maximaal 6m2 per enkel systeem op te hangen. Dat wil zeggen dat de totale oppervlakte niet meer moet zijn dan 6m2 om één vouwgordijn op te hangen. Uiteraard is het mogelijk om meerdere vouwgordijnen naaste elkaar te hangen.

Hoe werkt een vouwgordijn?

De gordijnstof van het vouwgordijn zit aan de bovenkant vastgekleefd aan een klittenband die gemonteerd is op de rail. Deze rail wordt bevestigd ‘in’ of ‘op’ het kozijn. Door middel van een ketting (kunststof of metaal) of door middel van een motor kan het vouwgordijn

opgetrokken of neergelaten worden. Aan de onderkant van het gordijn is een lat opgesloten in het stof ter verzwaring waardoor het gordijn evenredig naar beneden zakt.

 

Neem contact op!

Meer weten over vouwgordijnen? Zoekt u een geschikt vouwgordijn voor uw huis? Neem contact met Solide Zonwering op en kom langs!

Contact