Schilderwerken

‘Uw woning moet geschilderd worden? Dat kan! SOLIDE verzorgt al uw buiten- en binnenschilderwerk.’

Buiten schilderwerk

Zijn de kozijnen en deuren aan de buitenkant van uw huis aan een opknapbeurt toe? SOLIDE helpt u graag bij het onderhoud en herstel van uw buitenschilderwerk. Ook kunt u bij ons terecht voor een kleuradvies voor uw buitenschilderwerk.

Wist u dat eigenlijk om de zeven jaar al het buiten schilderwerk op de houten gedeeltes van een woning opnieuw gedaan moet worden? Na zeven jaar ‘versteent’ namelijk de verflaag waardoor hij openbarst in de hoeken. Hierdoor heeft vocht de kans om in het hout te dringen en houtrot te veroorzaken. En dat brengt reparaties met zich mee en dus hogere kosten.

Stappenplan buitenschilder

Bij het buitenschilderwerk maken wij gebruik van het volgende stappenplan:

1. Herkenning en beoordeling ondergrond

Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen moet te allen tijde eerst de ondergrond herkend zijn en beoordeeld worden op aanwezige gebreken. Dit kan o.a. zijn dat er houtrot aanwezig is, de verflaag verpoederd of dat er naden en kieren zijn. Ook de beglazing moet worden gecontroleerd op gebreken zoals bijvoorbeeld lekkagesporen, defecte beglazingsvoeg of onjuist gebruikte glaslatten waardoor er geen ventilatie mogelijk is.

2. Voorbereiding

Na beoordeling van de eventueel aanwezige gebreken kan worden gestart met het reinigen van de ondergrond. Aanwezig vuil (zoals algen en mossen) worden eerst verwijderd omdat het anders in de verflaag geschuurd kan worden. Als de verflaag schoon is kan worden gestart met het krabben, schuren en plamuren van de gebrekkige verflaag.

Als het hout lang de tijd heeft gehad om water vast te houden kan dit tot gevolg hebben dat er houtrot is ontstaan. Eventueel houtrot dient te worden verwijderd met een freesmachine en moet vakkundig worden gedicht met een epoxyreparatiemiddel.

3. Grondlak

Bij het krabben en schuren ontstaan soms kale delen van het kozijn, raam of deur. Deze kale delen moeten worden voorzien van twee grondlagen. Soms is het raadzaam om een onderligger van een kozijn een complete laag grondlak te geven, bijvoorbeeld als het bouwdeel op het zuiden of westen is gesitueerd.

4. Aflak

Wanneer alle verflagen goed zijn voorbereid en alle stof is (machinaal) verwijderd kan worden gestart met de laatste laag: de af laklaag. Een volle laag verf op deur of kozijn is de beste bescherming voor de eerstkomende zeven jaren, mits gebruik is gemaakt van een A-merk en de juiste voorbereidingen zijn getroffen.

“Tijd voor een nieuw interieur? SOLIDE denkt graag met u mee over de keuze van kleuren op de muur of plafonds in combinatie met uw interieur!”

Binnen schilderwerk

Muur of plafond laten schilderen? Bij SOLIDE bent u dan aan het juiste adres. Dennis is een vakkundige schilder die vakmanschap biedt in advies en uitvoering op het gebied van schilderwerk. Naast traditioneel binnen schilderwerk met de kwast en roller bieden wij ook de mogelijk om met de modernste technieken tot het beste resultaat te komen. U zou bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen om uw schilderwerk te laten spuiten.

Als het om binnen schilderwerk gaat en een woning gemakkelijk leeg te ruimen is door het aanwezige meubilair elders in de woning op te slaan of de woning is al leeg vanwege een verhuizing of nieuwbouw, is uw schilderwerk te laten spuiten een prima alternatief voor schilderen op de traditionele manier.

Naast dat uw muren en plafonds gespoten kunnen worden, is het ook mogelijk om raam- en deurkozijnen, trappen, radiatoren etc. mee te nemen in het spuitwerk.

Het spuiten van schilderwerk heeft als voordeel dat het minder tijd kost dan het traditionele schilderen en sauzen met een kwast of een roller. Vooral als het om een groot oppervalk gaat dat geschilderd moet worden. Bij het spuiten moet er wel veel afplakwerk worden gedaan alvorens kan worden gestart met het spuitwerk, maar onderaan de streep is de tijd die benodigd is voor het hele werk sneller en beter ingevuld dan handgeschilderd werk. De snelheid waarmee gewerkt wordt, ziet u ook terug in de prijs. Wij hebben minder tijd nodig bij het spuiten en daardoor kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden!

Betonlook wandafwerking

Bent u op zoek naar een stoere en industriële uitstraling van uw interieur? Denk dan eens aan een betonlook wandafwerking. Wanden nemen een groot gedeelte van het oppervlak van een ruimte in beslag. Een mooie en goede afwerking van de wanden is daarom essentieel: het bepaalt tenslotte voor een groot deel de sfeer van de ruimte.

SOLIDE biedt u een betonlook wandafwerking in de vorm van het product Coprox. Coprox is uitermate geschikt als alternatief voor regulier stucwerk, tegels, hout en andere afwerklagen. Daarnaast is het een waterdicht, watervast en gebruiksvriendelijk (goed afwasbaar) product. Het is toepasbaar op nagenoeg alle ondergronden en is daardoor geschikt voor zowel vloeren als wanden. Maar denk ook eens aan decoratief gebruik: bijvoorbeeld het blad van uw eetkamertafel. Doordat de Coprox waterdicht is, is het product zeer geschikt voor ‘natte ruimten’ zoals badkamers en keukens. Coprox is beschikbaar in 18 verschillende kleuren, die hun basis in de natuur hebben.

Afspraak maken of meer informatie?

   of bel: 06-51 77 59 30

“Wij komen gratis het schilderwerk bekijken en maken daarna een offerte op maat. Uiteraard geheel vrijblijvend. – SOLIDE | Meer dan alleen schilderwerk.”

Kanaalstraat 47,
8181 HV HEERDE

Dit is geen bezoekadres; wij komen graag bij u thuis met onze demo’s en stalen.